KIVIAINESMYYNTI

Infrarakentaminen on Läänin Kuljetuksen merkittävin kivijalka. Luotettava palvelumme kattaa alan koko toimitusketjun mukaan lukien maa- ja kiviainesten jalostuksen sekä myynnin ja kuljetuksen.

Lääninkuljetus kiviainestuotanto

Kiviainesmyynti

Läänin Kuljetus Oy tunnetaan luotettavana maa- ja kiviainesten toimittajana. Meiltä saat CE-merkityt kiviainestuotteet kaikkiin tarpeisiin.

Käytössämme noin 40 kiviainesten tuotantoaluetta, joilta pystymme kumppanuusverkostomme avulla toimittamaan suuriakin määriä tuotteita eri puolille toiminta-aluettamme.

Asiakasverkostomme koostuu asfalttiliikkeistä, julkisesta sektorista sekä maarakentajista ja rakennusliikkeistä, unohtamatta pienasiakkaita ja heidän tarpeitaan.

Asiantuntevat myyjämme opastavat oikeiden lajikkeiden valinnassa. Toimitamme tuotteet nopeasti, turvallisesti ja sovitun aikataulun mukaisesti Sinua lähimpänä sijaitsevilta myyntipisteiltä.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat:

Kalliomurskeet
Kalliomurskeita on saatavilla useita raekokoja, joita voidaan käyttää eri käyttötarkoituksiin:
kivituhka 0–4 mm soveltuu käytettäväksi tasauksissa ja asennuksissa.

KAM 0–8 mm, KAM 0–12 mm ja KAM 0–6 mm soveltuvat erinomaisesti piha-alueiden ja teiden pintamateriaaliksi.

KAM 0–32 mm soveltuu pohja- ja tierakenteiden kantaviin kerroksiin. Kalliomurskeet 0-56 ja 0-90 soveltuvat pohja- ja tierakenteiden jakaviin kerroksiin.

Sepelit
Erilaiset sepelit ovat murskauksen yhteydessä tuotettuja jalosteita, joiden käyttötarkoitukset määräytyvät myös rakeisuuden perusteella.

Sepelit 3–6 mm ja 4–8 mm soveltuvat liukkauden torjuntaan ja salaojasepeleiksi salaojien ympärille.

8–16 mm ja 16–32 mm raekoon sepeleitä käytetään usein katkaisemaan kapillaarisen kosteuden nouseminen lattian alapuolisissa rakennekerroksissa.

32–64 mm sepeliä käytetään rautateiden kiskorakenteiden alla ja viherrakentamisessa.

Soramurskeet
Soramurskeet ovat luonnonsorasta murskaamalla tai seulomalla tuotettuja kiviainestuotteita. Leikkihiekka 0–5 mm, turvahiekka 1–5 mm tai uimarannoilla käytettävä rantahiekka ovat yleisiä seulomalla tuotettuja hiekkatuotteita.

Somero eli singeli 8-16 mm ja 16-32 mm rakeet ovat luonnonpyöreitä ja näitä käytetään viherrakentamisessa.

Luonnonsorasta jalostettujen tuotteiden väri vaihtelee tuotantopisteen mukaan.

Multa
Nurmikkomulta on tummaa kompostilannoitettua, kalkittua, seulottua ja levitysvalmista yleismultaa. Se soveltuu pihanurmikon ja istutusten kasvualustaksi.
Istutusmulta on erinomainen keinolannoitettu kasvualusta syötäville kotitalouden ja puutarhan kasveille.

Kuorike
Puhtaasta kotimaisesta havupuun kuoresta murskattu ekologinen kuorikate on tarkoitettu puutarhan viimeistelyyn ja maisemointiin. Se soveltuu koristekasvien, pensaiden, puiden ja istutusalustoille luomaan viimeistelty ja siisti ilme ja helpottamaan istutusten hoitoa.

Kuorikate rajoittaa rikkakasvien kasvua, auttaa ylläpitämään maan kosteutta ja ylläpitää viherkasveille hyödyllisten pieneliöiden toimintaa kasvualustassa.